This is a little diary of my visit at Moosegarden 25th of May 2007 - 29th of May 2007. Note! in Swedish, an English and German version will come later!

Lördag den 26 majJag vaknade relativt sent för att vara mig. Fortfarande seg och trött (förmodligen fortfarande efter åksjuketabletterna), kände att jag inte var riktigt "fit for fight" förrän mitt på dagen. Åt frukost vid 8-tiden (havregrynsgröt,lättmjölk,banan och kaffe) - "as usual". Idag fick vi för första gången titta på de nyfödda kalvarna. Oj vad små de är! Tre stycken små raringar. Den fjärde, som Nordis fött, är på ingång , förmodligen under söndagen. Det kom ett par idag, Adam och Rose, också från Stockholm (faktiskt inte så långt ifrån mig) men Rose ursprungligen från London. Adam har tydligen gett Rose denna en-dygnsvistelse till Rose i present, eftersom Rose också är hängiven älgdiggare. Senare fick ajg veta att hon fyller år på samma dag som jag (dock inte riktigt samma år) . Denna dag, måste vara den RIKTIGA älgdiggardagen! Två ytterst hängivna älgdiggare, fyller år på samma dag! Då måste det bli älgdiggardagen helt enkelt!!

Tommy och jag var med om två älgmatningar,hjälpa till med att ösa upp potatis och med oss tror jag iallafall det var en tysk grupp, nån familj (de övriga minns jag inte riktigt). Jag vet faktiskt inte om jag skulle greja att guida sådär, jag känner mest att jag vill gosa med älgarna själv (jaja, låt vara för något egoistiskt). Men vad är bättre för älgarna, än , en som tycker om älgar så mycket som jag? Som verkligen vill älgar VÄL på alla sätt, som bara tycker om dem som de är? Adam och Rose såg vi nånstans runt stängslet på första visningen. Älgarna fick litet försvarsställning då, för tydligen så är det inte tänkt att människor ska vistas runt själva stängslet, eller just DÄR. De var helt enkelt ovana vid att höra ljud från det hållet. Eller snarare, när det kommer ljud från obekanta håll, så ska de vara försiktiga. Deras instinkt. Såg rätt kul ut, hur älgarna spetsade öronen, och verkligen tittade sig omkring. Ingen skada skedd, men älgvisningen blev inte riktigt vad den brukar vara, i och med detta. Älgarna var så koncentrerade på annat.

Efter den andra älgvisningen, började Bengt så smått förbereda en stor middag. Så småningom gick jag och Tommy in och hjälpte till litet. Skära till salladen och duka. Prata litet. Middagsgästerna bestod av Jag, Tommy, Adam, Rose, Bengt, Sune och AnneMarie. Middagen bestod av rådjursstek (ugnsstekt), skogschampinjonssås, pressad potatis, sallad (gurka,coctailtomater,sallad), bröd. Bengt, mycket gott!! Efter det, så snackades det ganska mycket på husets veranda, med te och kakor på kvällen. Jag satt inte så mycket med dem, dels för jag tyckte det var kallt, dels för att jag faktiskt inte hade lust, och var en smula trött. Vad jag vet så gick Tommy, Adam och Rose och tittade på älgkalvarna senare på kvällen. Jag var inomhus och lyssnade på musik. Trots ljust ute, så lyckades jag somna tidigare än jag brukar göra hemma. Återigen, förmodligen för att jag är ovan vid den lugna miljön, mycket frisk luft, och mycket se och lära trots allt vad gäller själva Älgfarmen.

Som en liten parentes, Bengt brukar säga att älgar hoppar ca 2.5m , kan simma i 8knop, dyka 3-4m ner, dvs bra på att simma och bada. Jag måste helt enkelt varit en älg i mitt förra liv, eftersom jag gillar att bada, och är bra på att simma och dyka . Tihi.

Se många bilder från vistelsen hos Moosegarden.

Söndag den 27 maj följer här.


Tillbaka till 25 maj.

Page last modified 2007-06-09

© www.halgealg.se,all rights reserved 2004