This is a little diary of my visit at Moosegarden 25th of May 2007 - 29th of May 2007. Note! in Swedish, an English and German version will come later!

Fredag den 25 maj


Åkte från Stockholm vid 7tiden på fredag morgon den 25e maj. Inte mycket folk upp till Östersund.I och för sig så märker jag oftast inte av det så mycket, då jag i allra flesta fall sitter och dåsar och egentligen bara önskar tåget ska vara framme. Är åksjuk, och måste ta åksjuketabletter. Av tabletterna blir jag väldigt sömnig.
När jag anlände till Östersund vid kl.13 kände jag mig litet vilsen. Hur ser Bengt ut egentligen? Ser han ut , som jag sett i webkameran? Det var mer än 10 år sedan jag var i Östersund, och då bara på genomfart, så kände mig också otroligt bortkommen, som en storstadsbo gör i en liten mindre ort. ;-) Bengt såg inte alls ut som jag föreställt mig,först, trots webkameran. Längre och mycket, mycket smalare. Men inte tu tal om annat, hur kul som helst, att ÄNTLIGEN få träffas i verkliga livet. Träffa honom, efter all denna väntan på att komma på besök. Skaka tass (klöv). Känna sig välkommen. För välkommen, det kände jag mig i allra första stund. Först åkte vi till ett Konsum,för att jag ville ha litet mat på Älgfarmen, t.ex frukost.

Efter Konsum, åkte igenom Östersund, genom Frösön,broar (rätt långa, nära vattnet), fick fina utblickar över Storsjön och mot fjäll. Vidare mot Orrviken och till slut efter en lång backe upp, äntligen uppe på själva Farmen och i huset där jag skulle bo i fyra nätter. Jag fick bo i ett rum i huset där Sune bor. Häftigt hus, med gamla anor. Möttes av en tax, av det coolare slaget (förresten, taxar är allmänt coola hundar ), vars namn är Tyra. Charmig liten varelse. Hann i stort sett bara packa upp ,få i mig litet frukt, och sen iväg på min allra första älgvisning.

Innan älgfarmsvistelsen, drömde jag ofta om att jag skulle gråta av glädje, när jag väl mötte en älg, och få klappa. Men nu när jag fick se,klappa och bara vara med älgar, så kände jag mig hur lugn som helst. Lugnet var väl en bekräftan på att "ja, jag gillar älgar, du har inget att vara rädd för, älgarna gillar dig, och du behöver inte gråta av glädje, de vet om att du är så otroligt glad av att vara här".

Jag fick gå ett par hundra meter till själva inhängnet. fick hjälpa till att ösa upp potatis för matningen av älgarna. Väl på visningen så pratade Bengt litet allmänt om farmen, om älgarna, vad de käkar, vad farmen gör, osv. Svarade på endel frågor,från andra besökare. Måste medge att jag lyssnade på ett halv öra. Jag var så inne i att titta på Hälge...Hälge en ståtlig tjur. Lugn med lagom dos av "älgintegritet".
Jag frös ordentligt efter ett tag, molnen hopade sig, och jag gick tillbaka till Sunes hus strax innan de andra gick till serveringen. Började regna, jag själv hade fullt sjå att få upp värmen i mig. Drack en Varma koppen. Resten av dagen och kvällen blev inte så livad. Jag var förmodligen alldeles betagen av mötet med älgarna,Bengt,Sune, och miljön . Blev en fryst färdigrätt och grönsaker till mat (nädå, jag är van vid denna mat, och finner den inte alls dålig!). Enda kvällen och natten som jag somnade tidigt,och sov. Puh!

Parantes för dagen, är att denna farm, skulle mycket väl kunna vara som ett slags rehabiliteringsställe för folk som behöver komma ikapp sitt liv. Det är bevisat att t.ex trädgårdsskötsel och djur och natur stimulerar och får människan i hel och försök till balans igen, så varför inte en älgfarm? Ska inte säga att farmen fungerar som ett sådant i dagsläget, men tanken i sig, skulle fungera bra här, om resurserna fanns.

Se många bilder från vistelsen hos Moosegarden.

Lördag den 26 maj följer här.


Page last modified 2007-06-07

© www.halgealg.se,all rights reserved 2004